Новости Нови донации: фон Ешенбах и Детмер
EN

Нови донации: фон Ешенбах и Детмер

Престижната ArtForum Culture Foundation ја збогати колекцијата на МСУ со две нови дела од светски познатите уметници Јана Детмер и Моника фон Ешенбах. Двете дела се креирани во рамките на нивниот заеднички проект во европската ArtForum Culture Foundation и Фондацијата Winter од Хамбург, како дел од нивната посветеност кон родовата еднаквост. 

Моника фон Ешенбах е иновативна фотографка која создава нова димензија во скулптуралната фотографија, сместувајќи го нејзиното творештво во доменот на концептуална фотографија и скулптура.