Аријане Шпаниер меѓу дизајнерите одбрани за годишната изложба на 100 најдобри постери

Постерот за логото по повод 50 годишнината од зградата на Музејот на современата уметност дизајниран од Аријане Шпаниер и нејзиното берлинско студио, одбран за изложбата 100 најдобри постери во 2021 што ќе биде отворена во јуни во Берлин.

Повеќе

ОТВОРЕН ПОВИК за XIII БИЕНАЛЕ НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

/ˈwɒndəlʌst/страст за лутање/ Да се патува бесцелно од место до место. Кога ќе ја тргнеме настрана целта на патувањето, било заради туризам или работа, остануваме со чиста форма на движење, движење како основна функција на целиот живот и енергија.  Под притисокот на живеењето како фиксни субјекти на капитализмот принудени сме

Повеќе