Изложбата на Јован Шумковски продолжена до 9. мај 2021

Музејот на современата уметност информира дека поради интересот на јавноста ретроспективната изложба Јован Шумковски: Вода | Ѕид ќе биде продолжена до недела, 9. мај, 2021.

Повеќе

Ексклузивно: ОПА торби во МСУ

Музејот на современата уметност и колективот ОПА – Опсесивно посесивна агресија во заедничка акција Од денеска, изборот на памучни торби со моќна еко – порака се достапни за посетителите во книжарницата на музејот во лимитиран број.   МСУ и ОПА имаат за цел да ја подигнат еко свеста кај своите сограѓани.

Повеќе