Изложби Тековни Следни Минати
EN

Франција – земја на дизајнот

ФРАНЦИЈА, ЗЕМЈА НА ДИЗАЈНОТ“Во присуство на г-дин Антони Лебосе, дизајнер и директор на реномираното дизајнерско студио 5.5 во Париз

ПЕТОК 16 ДЕКЕМВРИ 2016, 15 часот | ЈАВНА СОБА
Професионална средба со Антони Лебосе, почесен гостин на настанот

Петок 16 ДЕКЕМВРИ 2016
МУЗЕЈ НА СОВРЕМЕНАТА УМЕТНОСТ ВО СКОПЈЕ

19 часот: ПРЕДАВАЊЕ на г-дин Антони Лебосе
„Францускиот дизајн низ примерот на познато дизајнерско студио“
Со консекутивен превод
Влез слободен

20 часот: ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА
„Маси како уметнички слики: уметност, дизајн и традиционални творби“

Изложбата „Маси како уметнички слики: уметност, дизајн и традиционални творби“ ја прикажува работата на француските дизајнери кои работат за елитни призводители на кујнски прибор.Ќе бидат претставени дела од најдобрите потврдени и млади француски дизајнери на современ кујнски прибор, ножеви и прибор од кристал.

На изложбата ќе бидат поставени десет маси, во форма на уметнички слики, кои потсетуваат на различни оброци.

Ве молиме потврдете го вашето присуство на предавањето на следниот мејл: culture@ifs.mk

* * *
Information en français :
Информација на француски

МИНАТИ ИЗЛОЖБИ

Ахмет Огут: СКОКНИ

26/05/ 2022 - 21/09/ 2022

Лазо Плавевски: На тенок мраз

Дарко Алексовски: Пејзажи на восхитот

08/04/2022 - 26/05/2022

Аквизиции - донации 2017-2021

02/04/2022 - 15/05/2022