Изложби Тековни Следни изложби Минати изложби
EN

Видео запис: Ослободување-на-просторот

Музеј на современата уметност

Сабота, 18. мај, 2019, во 12ч

Во завршница на проектот и изложбата Ослободување-на-просторот (12.03. – 31.05. 2019), Музејот на современата уметност организира трибина на која учесниците и публиката се обидоа да ги актуелизираат и да ги промислат одговорите на сѐ уште притаената дилема: Како до слободен градски простор после Скопје2014?, дилема што е во суштината на проектот Freeingspace, односно Ослободување-на-просторот со кој Македонија се претстави на 16-то Архитектонско биенале во Венеција во 2018 година.

Учесници: Влатко Коробар, Мери Батакоја, Небојша Вилиќ, Никола Гелевски, Филип Јовановски, Дејан Ивановски, Марија Мано Велевска, Слободан Велевски и Зоран Петровски

 

МИНАТИ ИЗЛОЖБИ

Јана Јакимовска: Ретро-телесни ретроспективи

23/09/ 2022 - 05/10/ 2022

Симон Узуновски: Пат за Волкодери - Ретроспектива

13/09/ 2022 - 25/10/ 2022

Ахмет Огут: СКОКНИ

26/05/ 2022 - 21/09/ 2022

Лазо Плавевски: На тенок мраз