Новости
EN

Актуелно

ПОВИК за учество на „Уште еден досаден воркшоп“

Во периодот од 27. септември до 1. октомври 2022 г., членовите на уметничката група ОПА (Опсесивно п More

Мира Гаќина и кустоси на МСУ во посета на Кунстхале Виена

17.09.2022

Директорката на Музејот на современата уметност- Скопје, Мира Гаќина, заедно со тим куратори е во ра More

Годишна програма на Музејот на современа уметност

28.03.2022

More

МСУ водич

11.03.2022

More

Нови донации: фон Ешенбах и Детмар

18.02.2022

More

МСУ стана членка на CIMAM

17.01.2022

  Музе More

Ч’то делат, за донацијата на МСУ

15.01.2022

Рускиот колектив од More

Нови Донации: Јонас Стал и Ч‘то делат

12.01.2022

  Холандскиот визуелен уметник Јонас Стаал (Jonas Staal) и рускиот колектив од уметници, кри More

Музејот на современа уметност e дел од Манифеста 14

09.09.2021

Со задоволство обја More

Награди на 13. Биенале на млади 2021

06.05.2021

Доделена наградата „Најуспешен автор и дело“ на 13.Меѓународно биенале на млади уметници Жири комиси More

Аријане Шпаниер на берлинската годишна изложба на 100 најдобри постери

12.03.2021

More

Ексклузивно: ОПА торби во МСУ

19.02.2021

More

Ариане Шпаниер за Музејот на современата уметност

18.09.2020

More

ВИРТУЕЛНА ОБИКОЛКА: изложба СКОПЈЕ ОДНОВО

02.09.2020

Посетете ја колекцијата на Музејот на современата уметност Скопје низ делата изложени во рамките More

Донација на дела од Симон Узуновски

16.04.2020

More

Изложба за МСУ и Скопје во Меѓународниот културен центар во Краков, Полска во 2019.

25.03.2018

https://youtu.be/uOlvuDh5FIs More

Наградата на 12. Биенале на млади за Никола Радуловиќ

20.03.2018

Музејот на современата уметност (МСУ) во Скопје ја додели наградата за најуспешен автор и дело на 12 More

Завршна сметка

04.01.2018

More

Point d’ironie / Ирониска точка

25.01.2017

Списанието point d’ironie („ирониска точка“) произлезе од разговор меѓу ањес б., Кристијан Болтански More