Ладислав Баришиќ: Вознемирен шаблон
EN

Ладислав Баришиќ: Вознемирен шаблон

Збирка на ликовни критики 1972 – 1986

Приредила: Марика Бочварова Плавевска

Издава: Музеј на современата уметност, Скопје

Едиција: Македонска ликовна критика

(264 стр., ц/б илустрации)

ISBN: 9989-703-24-8

Претходни изданија