The Large Glass Journal 29/30

Музејот на современата уметност – Скопје објавува дека е комплетиран најновиот број на списанието за современа уметност, култура и теорија „Големото стакло“ (‘The Large Glass’) 29/30, кој ќе биде промовиран наскоро. Овој број тематски се однесува на Мигрантската криза, односно како мигрантските текови се отелотворуваат во уметнички пракси и можност за создавање политички позиции. Автори во овој број се: Томас Нeил, Стефан Јонсон, Ан-Лоре Амилиа Сари, Меги О’Нил, Џон Периволарис, Ричард Мус, Нишат Аван, Николас Ламберт, Криста Лајнс, Зинеб Седира, Алан деСоуза, Францис Алис, Роберт Атанасовски, Бишнуприја Гош , МИНИПОГОН, Лурон Гутјирез, Валери Портафе и Франко ’’Бифо“ Берарди.

Дизајн на списанието Private Print

Публикувањето на списанието е финансиски поддржано од Министерството за култура