Нови донации: фон Ешенбах и Детмар

Престижната ArtForum Culture Foundation ја збогати колекцијата на МСУ со две нови дела од светски познатите уметници Јана Детмар и Моника фон Ешенбах. Двете дела се креирани во рамките на нивниот заеднички проект во европската ArtForum Culture Foundation и Фондацијата Winter од Хамбург, како дел од нивната посветеност кон родовата

Повеќе