Panic Room (Соба за паника)

Музеј на современата уметност 22. април – ?? ?? 2020 Денес требаше да се отвори изложбата Panic room (Соба за паника) во чест на Денот на планетата Земја. Во продолжение е текстот подготвен од кураторот на изложбата Љиљана Неделковска. Panic room (Соба за паника) Или: скок во мислењето 22 април,

Повеќе

МСУ затворен поради корона-вирусот

Музеј на современата уметност Известување за посетителите! Според најновите мерки и препораки на Владата и Министерството за здравство на Република Северна Македонија за превенција од ширење на болеста COVID – 19 (корона вирус), Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде затворен за посетители во следните 30 денови.Ви благодариме на

Повеќе