• 16 Дек

  Југословенски експеримент(и)

  МУЗЕЈ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ 17 – 18 ДЕКЕМВРИ 2019 Специјалната програма Југословенски експеримент(и), посветена на Југословенската филмска авангарда од 60-тите до 80-тите години, ќе биде

  Повеќе
 • 05 Дек

  09-12-2019 | Предавање на Лорен Андрес

  МУЗЕЈ НА СОВРЕМЕНАТА УМЕТНОСТ СКОПЈЕ понеделник, 09. ДЕКЕМВРИ, ВО 18,30 ЧАСОТ. Предавањето насловено „Градовите и привремениот урбанизам“ се однесува на прашањето како привремениот урбанизам (temporary

  Повеќе
 • 02 Дек

  13-12-2019 | Промоција на книгата Скопје Воки Токи

  Музеј на современата уметност 13. декември, 2019, во 18,30 часот Вовед: Сузане Хефти, Дамјан Кокалевски и Ивана Костовска Гостин: Сузана Милевска Скопје Воки Токи се

  Повеќе
 • 01 Дек

  Пејзажи на совеста

  Музеј на современата уметност | филмска и видео програма 06. – 10. декември 2019 „Доколку постоjат материјално, технолошко и индустриско загадување кои ја изложуваат климата

  Повеќе
 • 25 Ное

  Скопје, одново

  МУЗЕЈ НА СОВРЕМЕНАТА УМЕТНОСТ | СКОПЈЕ 18. ноември, 2019 – 31 август, 2020 | Скопје, одново“ хронолошки го претставува создавањето на колекцијата на Музејот на

  Повеќе
 • 07 Ное

  Никола Радуловиќ: Systema

  Музеј на современата уметност Скопје 08. ноември – 08. декември, 2019 Името на изложбата „SYSTEMA“ е заеднички носител на дводелната научно-фантастична книга „Book of Sclavin“ и „SYSTEMA –

  Повеќе
© MoCA / МСУ