• 13 Ное

  Скопје, одново

  МУЗЕЈ НА СОВРЕМЕНАТА УМЕТНОСТ | СКОПЈЕ 18 НОЕМВРИ 2019 – 18 ФЕВРУАРИ 2020 „Скопје, одново“ хронолошки го претставува создавањето на колекцијата на Музејот на современата

  Повеќе
 • 07 Ное

  Никола Радуловиќ: Systema

  Музеј на современата уметност Скопје 08. ноември – 08. декември, 2019   Името на изложбата „SYSTEMA“ е заеднички носител на дводелната научно-фантастична книга „Book of Sclavin“ и „SYSTEMA

  Повеќе
 • 07 Ное

  Димитрис Далакоглу: Презентација на „ИнфраДемос“

  Музеј на современата уметност Скопје 09. ноември, 2019, 20ч   „Инфраструктурниот јаз и заедничките ресурси“ е првиот од серијата настани организиран од Музејот на современа

  Повеќе
 • 04 Ное

  Повик за учество во интердисциплинарна работилница

  Повик за учество во интердисциплинарната работилница за уметничка критика во рамките на јавната програма на изложбата „Скопје, одново“ Музејот на современата уметност – Скопје ги

  Повеќе
 • 29 Окт

  bau1haus

  Музеј на современата уметност Скопје 05. – 21. 11. 2019 По повод стогодишнината на вајмарскиот Баухаус,  Музејот на современа уметност во Скопје во соработка со Амбасадата

  Повеќе
 • 18 Окт

  Уметничка тврдина

  Музеј на современата уметност Скопје 22. 10. – 03. 11. 2019   “Кале, културна тврдина“ е проект што Музејот на современата уметност во соработка со

  Повеќе
© MoCA / МСУ